Els objectius del Club Triatló Oliva són clars, ser un club social on estiguen integrats els components, els familiars, socis col.laboradors, voluntariat, organitzadors, associacions i clubs amics i tots els que estiguen vinculats a l'esport combinat TRIATLÓ o els seus derivats, com la natació, ciclisme i la cursa a peu. Ens gestarem  en 1989 de la mà de la coneguda Iron War Dave Scott & Mark Allen ídols de l'època i amb l'organització de la  prova Degana de la Comunitat Valenciana, el 1995 set anys després fundarem el Club específic de Triatló.

 

El ventall és cada día, més ample, degut a la combinació d'esports de resistència, de molt bona acceptació social, i que ens apropen a la natura, com aquatlons-trails, projecte Aquatrail , duatlons i triatlons de muntanya. 

 

Així, com les relacions associatives que són cada vegada més grans on la professionalització aplega progressivament als Clubs.

 

Ara, gràcies a la Federació UAI Activa't + a la qual estem integrats ja contem amb la Secció de Muntanya i Escalada degut al l'èxit que té entre els nostres integrants la pràctica i la participació en trails de muntanya.  On a Oliva, el "Oliva Trail", en Forna "La Botamarges", l'Arrapapedres de nova creació o la Granadella fan que molts triatletes es preparen i acondicionen aprofitant el treball físic del  trail. 

 

La Junta Directiva i l'Assamblea General volem potenciar, amb una gestió òptima i eficient ,el Club.

Per tal d'aconseguir-ho, utilitzem el Conveni amb  la Federació Unió d'Activitats Integrades Activa't+ en concret amb les tasques de gestió i professionalització que la Direcció Tècnica i Coordinació Esportiva posa al nostre abast. Tot per tal de gestionar els projectes esportius, la programació esportiva i els objectius esportius anuals,  com  la  participació a circuits d'àmbit nacional o autonòmic. La promoció d'esportistes, en tots els grups d'edat a Oliva, del propi Club i altres Clubs que vullguen practicar triatló mitjançant convenis de col.laboració, consolidar un equip femení , potenciar Escola Club Triatló Oliva fundada el 2011, ja ESCOLA MUNICIPAL  en la temporada 2016-17  denominada TRITARONGINA, i que va més enllà ja que es tracta d'un projecte mancomunat on hi han vàries poblacions properes.

També la Constitució al 2015 de l'Associació Cultural Viu la Festa "Oliva és Triatló" que treballa per consolidar el projecte Viu la Festa "Oliva és Triatló" en un àmbit popular pero també assolint nivell esportiu. 

 

Aquest conveni és fruït de l'aprovació al 2011, a proposta de la Junta Directiva per part de l' Assemblea General, del Projecte " Viu la Festa Oliva és Triatló". un projecte d'estudi i viabilitat per promoure l'ocupació laboral i millorar la gestió del Club Triatló Oliva,  iniciativa que començava al 2013.

 

Amb l'assessororament de la Federacio de Triatló hem pogut realitzar  la contractació laboral de la figura de Direcció i Coordinació Tècnica professionalitzant l'organització d'activitats. Al 2015 amb aquesta figura contarem amb la formació de nous Tècnic Esportius amb un programa de pràctiques dirigit a Tècnics Superiors en Activitats Físiques TAFAE, a realitzar  al propi Club mitjançant la Federació Unió d'Activitats Integrades Activa't + i amb la participació de qualsevol dels clubs o associacions integrades en el projecte.

 

Al 2016 hem aconseguit constituir i posar en funcionament  l'Escola Municipal Triatló Oliva coneguda popularment com "Tritarongina"

 

Aquesta gestió també passa per la renovació del Conveni d'ús d'instal.lacions que any rere any signem amb la Regidoria d'Esports a la qual prestarà la major diligència la Federació, ampliar les seues prestacions, és més que necessari amb les activitats i promoció esportiva que el Club desenrotlla per al poble. També treballem  la possibilitat d'ampliar convenis en altres instal.lacions i/o administracions veïnes cas de la veïna població de Pego per tal d'afrontar nous reptes.

 

Funcionar com a Club específic de Triatló és l'objectiu primordial de la Junta Directiva actual que delega totes les funcions tècniques i de gestió esportiva en un Quadre Tècnic on l'ocupació laboral  de Direcció , Coordinació, Entrenament va augmentat progressivament.

 

En 2017 s'incorporarà un nou tècnic fruït de l'esforç continuat i de la voluntat de millora continua, any rere any per tal de moure Escola, Campus i ajudar en organització.

 

Aquesta tasca de gestió del  Club i organització del Projecte Viu la festa Oliva és Triatló és possible gràcies al Conveni que el Club té amb la Federació UAI Activa't +  col.lectiu "Unió d'Activitats Integrades" que integra activitats comuns d'associacions i de  clubs locals i comarcals  propers.

 

Un exemple més d'aquest conveni ha sigut  la creació de l'Associació Cultural Viu la Festa "Oliva és Triatló" que treballa per tal d'aconseguir l'objectiu d'obtindre la Declaració d'Interés Turístic Autonòmic i arribar a promocionar el projectre a nivell Internacional. En 2018 presentarem la Declaració per celebrar con cal els 30 anys de Triatló  amb nous reptes com sol.licitar ser seus de la Lliga de Clubs Caixa Popularo Campionats Autonòmics.

 

Algunes de les tasques de l'Associació Cultural adreçada a la Casa de la Festa d'Oliva són:

Divulgar i coneixer tant el Patrimoni Cultural com mediambiental mitjançant l'esport i el turisme actiu.

La protecció i valoració de l'Ecosistema Dunar i del Corriolet és un bon exemple, 

Innovacions com la inversió en els Tribox únics en quant disseny i advantatges de muntatge.

Els espectacles on moltes associacions presenten les seues coreografies, ja  són característiques diferenciadores  a les proves d' Oliva, conjuntant l'Esport i la Festa. 

 

Funcionar com a Club específic de Triatló significa:

  • -Potenciar la pràctica de la nostra especialitat esportiva a tots els nivells.
  • -Mantindre vigents el convenis d'ús d'instal.lacions i ampliar-los en prestacions
  • -Promocionar la pràctica competitiva amb la col.laboració de patrocinis i esponsors
  • -Creació de l'estructura d'entrenament i formació professional de l'Escola Municipal Triatló Oliva  Tritarongina gestionada per el Club Triatló Oliva oberta  a un projecte intercomarcal, Safor- Marina Alta. 
  • - Continuar  el Projecte viabilitat 2013- 2017 per tal de fomentar l'ocupació i treball de tècnics al Club amb l'assessorament de la FTCV i conveni amb Federació UAI Activa't +. Amb monitors i entrenadors contractats. augmentar la contractació laboral i  les pràctiques formatives. Acompliment de les bases que de la Llei d'Emprenedors han  sorgit al respecte de la regularització de personal laboral als clubs i específicament a la Promoció de l' Esport Base.
  • -Participació social, col.laboracions interclubs, convenis.... potenciar relacions associatives.
  • -Promocionar i consolidar el Projecte Viu la Festa Oliva és Triatló, mitjançant l'Associació Cultural " Viu la Festa "Oliva és Triatló" amb la utilització de la Casa de la Festa treballant amb col.lectius que puguen promocionar-se amb el Triatló, on la cultura, la festa i les arts estiguen cada dia més presents. Defendre Patrimoni Cultural i mediambiental, contribuir a que Triatló Oliva siga un distintiu  i conegut a tot arreu. Les nostres equipacions van amb el logo conegut com TRI-TARONGINA per tal d'implicar ,el Triatló Oliva, amb la seua Economia Agrícola, la Taronja, i on el circuit de ciclisme fa visible al seu pas el nostre terme agrícola com es trams per el  Camí Carrasca direcció Forna etc, així com la defensa de paratges naturals i ecosistemes que són singulars a Oliva com els cordons dunars, tot cap a una gran aportació que farà possible el projecte de Declaració d'Interés Turístic de la Degana de la Comunitat Valenciana.

 

Col.laborem amb aquestes propostes,  altres associacions i empreses amigues  de la Safor i la Marina, també cal destacar, Caixa Popular, Areca Garden, Pavasal, Bicicletes Estirado, Oliwood Paradise, Paco Sala, Coca-Cola, Powerade,  Oncreen, Inèdit, Etixx, Autoescola Eco Oliva- La Font, FAS, Rent a Car Ducal Gandia, ATES, Domingo Mas Granissats, Papes Escrivà, Disglop, l'Associació d'Amics del Bosc de Xaló , l Associació Voluntariat Protecció Civil Oliva ,Motoevent Safor, el Club Nautic d'Oliva, C.A Els Oliveros, Creu Roja  i un gran nombre de voluntaris, que pertanyen a associacions locals de tota mena. Festeres i Culturals, Festers del Crist, Rebollet, Sant Francesc, Sant Vicent,  Junta Germandats de Setmana Santa, Representants de Falles com Casa Alonso, Associació Cultural Centelles i Riusech, Associació Cultural " El Blau a les  Valls" coneguda popularmet com Associació Cultural "Al-Azraq", Associació Cultural "Oliva en un Rall", Club de Muntanya Botamarges, Grup d'Esplai la Carena la Font d'en Carròs, Els Oliveros, el Consell Local de la Joventut, la Junta Local contra el càncer, Dansa Oriental Oliva, Art i Dansa, Zumba Oliva,  Associació de Dansa Grup Hathor,l'Associació de Percussió Kum Kum Trà i com ja és habitual  la Fundació  Espurna. Volem també agraïr la cessió del Casal de Santa Maria i l'Aula Maiansiana on fem promoció del Capità de la Vangvarda per proximitat al C/ Palau ubicació del Palau Centelles. El contingut Cultural,  torna a sumar esforç per tal d'aconseguir la Declaració posant en valor el Patrimoni Local. El Fris del Saló d'Armes del nostre Palau és el que li dona nom al mig iron.

 

També la utilització de la Casa de la Festa per part del Club, ha sigut i és punt clau per difondre, divulgar i comunicar el projecte "Viu la Festa Oliva és Triatló" on fer les reunions amb associacions i voluntariat participatiu de la festa, estar al costat d'altres col.lectius que representen la festa com la Junta Germandats de Setmana Santa, la Junta Local Fallera i la Federació de Moros i Cristians. On l'Associació Cultural Viu la Festa "Oliva és Triatló" mitjançant la signatura de convenis i la formació de Voluntaris vetllarà per aconseguir ser una festa més del poble i ser un esdeveniment declarat d'interés turístic.Posar en marxa, un projecte Associatiu de Voluntaris en tasques socials i esportives del qual podran nudrir-se els Clubs, Associacions i Grups que ho sol.liciten.Aquesta iniciativa de la Federació UAI Activa't + i l'Associació Protecció Civil Oliva reforça l'associacionisme i les relacions entre col.lectius. 

 

La Tri tarongina , és el logo del projecte  és la nostra marca, la que ens representa en les xarxes socials, web, en les nostres equipacions,  a l'Escola de Triatló....

 

La professionalització dins del programa d'inserció laboral conjunt amb UAI Activa't + és una realitat i es  tracta de Tècnics en Animació Esportiva i Activitat Física, mòdul professional de Grau Superior que gestionen les diferents iniciatives, així com titolats en nivells federatius, coordinats per una Direcció i Coordinació Tècnica.

 

També el Club Triatló Oliva  treballa conjuntament, no sols amb la Federació UAI Activa't + si no amb un ferm compromís, amb les institucions, autonòmiques i locals i amb un gran nombre d'associacions. Un  suport que necessita  d'un conveni organitzatiu que any rere any, ha inclós , no sols a la Regidoria d' Esports,  com esdeveniment esportiu extraordinari , sino també a la de Regidoria de Turisme , la de Festes, i la de Cultura i Patrimoni, així com Regidoria Medi Ambient i Creu Roja, Obres i Serveis, Seguretat Ciutadana ...

 

Un conjunt d'accions coordinades per tal d'aconseguir que el projecte Viu la Festa Oliva és Triatló siga declarat esdeveniment d'interés turístic Autonòmic, un projecte que implica a tots. Incloure també a altres Ajuntaments com Pego i les Valls, Atzúvia i Forna, la Font d'en Carròs. Recollir i arreplegar tot el treball fet fins al 30 Aniversari, on ha sigut especialment profitós, la consolidació del INTERNATIONAL TRIATLO 113MD OLIVA CAPITA DE LA VANGVARDA, ens ha aportat una relació entre recuperació patrimonial, cultura i esport. Tot plegat, aconseguir que la Festa del Triatló arrele a Oliva i Pego ,obriga i tanque la temporada d'estiu, i promocione la pràctica esportiva saludable de tants i tants esportistes d' Oliva i voltants, en un ambient festiu i esportiu.

 

Al 2018 celebrarem el 30 aniversari la data escollida el 20 de maig obrirem la temporada  amb el VI International Triatló Oliva 113MD Capità de la Vangvarda,  i al setembre després de les festes patronals acollir ja un clàssic a el 16-09-18, la prova Degana de la Comunitat Valenciana , i de les cinc primeres, les pioneres a nivell nacional,  en la seua XXX edició un 30 aniversari únic, on commemorarem aquestos 30 anys de Triatló a Oliva. 

 

  El Club, promociona tot tipus d'activitats per tal d'auto-financiar els seus objectius i finalitats estatutàries ,sense ànim de lucre,  i actua com a plataforma d'ocupació amb les seues activitats i mitjans,  com relacions municipals, subvencions, col.laboracions empresarials, patrocinis i participació d'altres associacions, convenis de voluntariat, tot plegat per tal d'organitzar el Triatló Oliva any rere any i potenciar el Club. A més a més, estudiar la possibilitat d'organitzar altres proves a l'any, ja siga una travessera,aquatlons, duatlons o triatló de llarga distància (B o C) inclosa la possibilitat d'un LD o Iron, el 226 Iron Triatló Oliva. Es clara la potenciació i la sinergia Club i Tritarongina, que obri camins ara a espais naturals i muntanya, amb el trail combinat.

 

 Viu la Festa Oliva és Triatló, és ja  un projecte esportiu i turístic de promoció i dinamització econòmica d'Oliva, de potenciació de col.lectius i activitats. El Capità en la seua sexta edició, un  mig iron,  que ja ha conseguit  a la seua quinta edició consolidar-se com un motor esportivo-turístic de gran afluència i participació, vistes les opinions positives de tants i tants triatletes i amb un augment  de  participants progressiu que dona junt a la Degana  viabilitat al projecte d'ocupació .

 

Sens dubte el Club Triatló Oliva projecta la nostra ciutat, la Safor i la Comunitat Valenciana a un nivell no sols  nacional, també  internacional, amb presència de triatletes de clubs d'arreu del món. Projectes que necessiten de la col.laboració de professionals d'alta qualificació i el suport de les institucions per tal de dur-se a terme, i com no  de la col.laboració i el patrocini  del teixit empresarial i associatiu. La col.laboració del Club amb la Federació UAI Activa't + també dona suport a la dinamització de l'ocupació laboral i el foment del treball, cal esmentar que un dels objectius de la Federació és la creació d'ocupació i la col.laboració en emprenedors i projectes empresarials. Tercer Sector com a dinamitzador i propulsor d'iniciatives i projectes que tanta falta fa en aquests moments.

 

L'Escola Municipal és ja una realitat aquesta temporada tornarà de nou per tal d'obrir camí, farà promoció i divulgació d'aquest esport entre els més menuts als centres d'enssenyament de la localitat i poblacions del voltant amb tota la tasca realitzada aquest Estiu amb  l'organització de Campus a poblacions properes etc...Continuarem amb  les activitats d'eixides, coneixement del nostre entorn amb eixides a la Marjal Oliva-Pego, Tormos la Retoria, la Vall de Gallinera, El Rabat, l'Orxa,Forna, la Murta,Les Planes..etc... Al 2017-18, donarem continuitat oficial el projecte  esportiu de l'Escola Munipal. 

També conformarem un grup de Juniors que representaran a Oliva i el seu 30 aniversaria a la CV participant a la Lliga de Clubs 2018.

La seua activitat , comptarà amb monitoratge de les classes i sessions amb moltes possibilitats per mancomunar projectes propers  , la participació d'alumnes en pràctiques, entrenadors de Nivell I i II, i el treball de camp a altres Escoletes ja en funcionament com Triatlónciem i Tripuçol.... etc van completant la planificació de temporada. Al 2017-18 ja comptem amb l'oferta d'activitars, horaris i planificació de l'Escola Munucipal igual que  d'altres especialitats esportives que conformen l'oferta de les Escoles Municipals amb la gestió de la Direcció i el Coordinador Tècnic es realitzarà la contractació laboral progressiva dels entrenadors i monitors necessaris. La presentació per Escoles, Centres Educatius es desenrotllarà aquest curs per tal de promocionar el projecte, s'organitzaran proves locals per dinamitzar barris de la nostra ciutat. Es realitzaran Campus Esportius, Intercanvis, Training Camps....

 

Cal remarcar que el més important de tots els objectius nombrats, és el gaudir  tots i totes,  de  l'entorn que ens envolta ,un vincle entre el medi natural, el nostre patrimoni, les nostres costums i la nostra cultura,  fent esport combinat, gaudint del que ens agrada i vivint de forma saludable.

En 2018 acomplirem 30 anys de Triatló, amb l'organització de la Gala Oliva és Triatló i un gran Congrés el 2018, celebrarem aquesta fita i com no lluitarem per la Declaració d'Interés Turístic Autonòmic.

El Club consta incrit al Registre d'Entitats Esportives de la CV amb el nº4215 de la secció 1ª, segons resolució de 11 de desembre de 1995 i el nº 72  al registre d'entitats municipals, gestiona l'Escola Municipal Tritarongina i té vessant cultural amb l'Associació Cultural Viu la Festa Oliva és Triatló  i també està registrat Associació de Voluntariat a la Comunitat Valenciana i així pot donar continuat als Esdeveniments Esportius Extraordinaris , Capità i Degana.